Hvad er et godt/sundt parforhold?

Der findes mange forskellige variationer af parforhold, så hvad siger forskningen os egentlig om, hvad der karakteriserer et godt/sundt parforhold?

Overraskende nok er det ikke at man ikke skændes, eller at man skal være ens. I alle parforhold kan man have uenigheder, og skænderier. Og det er ofte sådan at vi som partnere er meget forskellige.

I dette videoklip her, fortæller Dr. Susan M. Johnson om, at det i virkeligheden handler om at man som partnere har tillid og en tryg følelsesmæssig kontakt, som gør at man kan støtte hinanden, når det gælder. Det er det, som man kalder for tryg tilknytning og som i Sue Johnsons bog for par – “Hold Mig”, er oversat ved, at vi er tilgængelige, responsive og engagerede i hinanden.

Og det er det, der er fokus på i Emotionsfokuseret Parterapi. At få etableret eller genskabt den trygge tilknytning, som af mange forskellige årsager kan mangle i et parforhold. Når den trygge tilknytning mangler, oplever vi i stedet at dagligdags problemer bliver til store konflikter. Når den trygge tilknytning er på plads, finder man som par løsninger.

– o –

 

Udgivet i Uncategorised.