DKCEFT Årsmøde 2018

Indlæser kort...

Dato
Date(s) - 21/09/2018

Lokation
Roskildevej 46


21. September afholdes årsmøde for DKCEFT medlemmer arrangeret af Jette og Steen i samarbejde med flere af vores danske EFT-supervisorer.

Selve mødet er gratis at deltage i.

Det hele forløber fra 9.30 – 16.30

 

I løbet af dagen kan du høre om:

 

Signe Steenberger: “Mindfull Selfcompassion”

Vi skal have fokus på Mindful Self-Compassion (MSC), fordi emotionsfokuseret parterapi kan udmatte, dræne og til tider vække mere utrygge dele af os selv.

De seneste 10-15 år er der kommet skærpet fokus på den følelsesmæssige belastning og udmattelse som personer, der arbejder med par og familieterapi kan opleve. Når vi som professionelle dag efter dag arbejder med par, der søger hjælp sent, og som kommer overvældet af smertefulde følelser og fanget i den reaktive cyklus, kan vi selv blive overmandet af afmagt, utryghed og hjælpeløshed. Mange står tilbage med en oplevelse af ikke at kunne gøre noget – men der er noget, vi kan gøre lige i øjeblikket og i mødet med klienten.

Self-Compassion træner en emotionel kompetence til at tage vare på vores egen følelsesmæssige tilstand uden fordømmelse og selvkritik, men i stedet at møde os selv og vores smerte med oprigtig kærlig interesse og omsorg, præcis som vi kender det fra tryg tilknytningsadfærd mellem mennesker.  Dette kan for mange være en betydningsfuld færdighed at kultivere for at bevare arbejdsglæden og vitaliteten i arbejdet med par.

Oplægget vil give en introduktion til Mindful Self-Compassion med oplevelsesbaserede meditationer undervejs.

 

Dicte Susse Pedersen: KÆRLIGHEDEN – og den destruktive dans.”

Når jeg spørger kvinden, der lever i en voldelig relation, hvorfor hun ikke ”bare” går, så svarer hun ofte…

” Fordi jeg elsker ham”.

Når jeg spørger den voldsudsatte kvinde, hvornår hun første gang i forholdet oplevede utrygheden, så svarer hun som regel, ”Relativ tidligt, og jeg overhørte simpelthen signalerne, fordi kærligheden føltes så stærk og ægte”.

Og når jeg spørger kvinden, om hun selv er opvokset i vold, så er svaret ofte, ”Ja”.

Langt de fleste kvinder, der lever i vold, er selv opvokset med vold.
Enten er de selv blevet slået af en forælder, eller de har set forældrenes indbyrdes vold.

46.000 mennesker udsættes årligt for partnervold I Danmark, heraf 33.000 kvinder og 13.000 mænd.

Vi skal tale om den voldsudsatte kvinde og hvad hun ubevidst bidrager med i relationen, og hvordan vi bedst muligt møde hende, i det terapeutiske rum, for at hun kan blive fri af volden?

<

Lone Algot Jeppesen: “Den voldsomme kamp for kontakt”

Hos nogle par bliver vold en måde at forsøge at få kontakt eller finde ro på.  Jeg vil invitere jer ind i et multiivers, hvor vi ser på den meget heterogene målgruppe, der udøver vold i parforhold, hvem der sandsynligvis vil kunne profitere af parterapi og inklusions- og eksklusionskriterier for parterapi.  Vi skal se på vold i parforholdet med tilknytningsbriller og se på nogle EFT bud på det parterapeutiske arbejde med målgruppen. Spørgsmålet vi kredser om er “what´s love got to do with it”????? Og hvad kan vi gøre, når de stærke emotioner er i spil.

 

Jette Simon: “Om EFT-tangoen”

Jette vil tale om hvad  EFT tangoen rummer og komme ind på temaer som: Skiftet fra skam til sårbarhed til kontakt, markører for fase 1 og 2 og hvordan du stadig bringer refleksioner omkring cyklus ind i fase 2 arbejdet.
Hvornår lave en udveksling og hvornår fordybe mere. Hvad gør vi når parret eskalerer i fase 2.
Plus lave en live supervision med een af deltagerne.

Og flere spændende emner følger 🙂

Praktisk information om transport til og fra stedet kan du finde på siden her: https://hosnorup.dk/find-vej/

 

Der er nu lukket for tilmelding.

 

 

 

Udgivet i Kurser for terapeuter.