Betydningen af kontakt i relationer – hos børn og voksne

Psykologisk forskning har vist os, at behovet for kontakt i nære relationer er tilsted både hos os når vi er børn, men i lige så høj grad, når vi som voksne indgår i et parforhold. Og i nedenstående video med Dr. Susan Johnson og Dr. Edward Tronick, viser og forklarer de, hvordan brud i kontakten fører til kraftfulde reaktioner – hos barnet og hos den partner, der bliver lukket ude og også hvad, der sker, når kontakten genetableres.

OBS! Dine cookieindstillinger blokerer videoen ovenfor
Acceptér statistics, marketing cookies for at se videoen ovenfor eller brug linket:

https://www.youtube.com/embed/OyCHT9AbD_Y?feature=oembed

Når par oplever at brudene i kontakten bliver for dominerende, og at det bliver for svært at genskabe den gode kontakt, bliver parforholdet let præget af konflikter og/eller tilbagetrækning, og begge partnere oplever ofte en afmagt, når de bliver misforstået, når konflikterne bliver for kraftfulde, og når de ikke ved, hvordan de kan få det gode forhold tilbage. Mange søger terapi i ønsket om at få “bedre kommunikationsværktøjer” men i Emotionsfokuseret Parterapi ved vi, at dette oftest ikke er nok – vi må hjælpe parret til at genopbygge den gode og trygge relation, så kommunikationen igen kan komme til at fungere.

Der findes parterapeuter trænet i Emotionsfokuseret Parterapi over det meste af landet. Du finder en oversigt over dem her: https://dkceft.dk/find-en-parterapeut

Udgivet i Uncategorised.